‘’We streven een gezamenlijk doel na, waarbij niemand bang is om hard te werken.’’

Romy Marell - Senior Adviseur HRM

‘’We streven een gezamenlijk doel na, waarbij niemand bang is om hard te werken.’’

Romy Marell - Senior Adviseur HRM

HET VERHAAL VAN...

Romy Marell

Zo ervaren onze medewerkers het werken bij Newtone
Binnen de afdeling Payroll & HRM Advies streven we een gezamenlijk doel na, waarbij niemand bang is om hard te werken. Ook als er een tegenslag is, is iedereen bereid om elkaar te helpen en zijn steentje bij te dragen. Nieuwe mensen worden snel opgenomen in het team. En vragen kun je op een laagdrempelige manier aan iedereen stellen. Jaarlijks hebben we een teamuitje. De activiteit is elke keer anders, maar het is altijd een combinatie van iets actiefs en een hapje eten. Soms spreken we spontaan iets af, zoals na een zomerse dag naar een terrasje gaan of tussen de middag ergens samen lunchen.

Zorgen wegnemen

We werken voor een grote groep verschillende klanten, dat maakt het uitdagend. Er zijn ruim 75 cao’s van toepassing en dus minimaal evenveel branches. Dat geeft je de ruimte om je te specialiseren in een bepaalde branche of cao, zoals metaal, horeca of beroepsgoederenvervoer. Voor Salarisadvies is het grootste deel van de klanten een mkb-/ familiebedrijf met minder dan vijftig man personeel. Voor de HRM-adviseurs zijn de meeste klanten groter dan honderd man personeel en vaak ook familiebedrijven. Er is tegenwoordig ook een steeds grotere groep internationale klanten.
Onze klanten zijn vaak echte ondernemers, met passie voor het vak en hun zaak. Personeel is iets dat ze erbij krijgen en waar ze regelmatig zorgen over hebben. Hoe handel ik volgens de wet- en regelgeving? En hoe pak ik het aan? Wij nemen die zorgen weg. Enerzijds met de salarisadministratie, in combinatie met salarisadvies. Anderzijds helpen we bij alle vraagstukken die met personeel te maken hebben. We onderscheiden dan vier vormen die we voor de klant uitvoeren op projectmatige, incidentele en interim-basis:
  • HR Basics; zoals personeelsadministratie, arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden en verzuimadministratie.
  • HR Performance; zoals het functie- en salarishuis, functioneren en beoordelen, het personeelshandboek, verzuim- en casemanagement en werving & selectie.
  • HR Development; zoals persoonlijke en loopbaanontwikkeling, assessments, talentmanagent, teamontwikkeling en opleidingsbeleid
  • Werkgeluk(onderzoek)

Generalistisch en specialistisch

Hoe de gemiddelde werkdag verloopt, is voor iedere HRM-adviseur anders, afhankelijk van zijn of haar specialisme en opdrachten op dat moment. De ene adviseur zit bijvoorbeeld vier dagen in de week gedetacheerd op interimbasis. De ander leeft vooral van incidentele klussen (losse adviesvragen van klanten) en weer een ander werkt voor bijvoorbeeld drie verschillende projecten tegelijk. Er is dus geen vaste dagindeling en dat maakt het juist uitdagend en leuk. Met welke andere vestigingen heb je wel eens contact? Elk kantoor heeft een HRM-adviseur. Wekelijks heb ik contact met de HRM-adviseurs van de andere vestigingen. Ook werkt een groot deel van de HRM-adviseurs op woensdag gezamenlijk op kantoor in Waalre. Het contact ontstaat enerzijds als er behoefte is aan sparring-momenten en anderzijds als er specifieke klantvragen zijn. Met welke andere disciplines werk je samen? Met Accountancy, Belastingadvies (loonbelasting, pensioen) en natuurlijk wekelijks met de salarisadviseurs. Hetzelfde geldt voor de samenwerking met medewerkers van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen. Als adviseur HRM ben je generalistisch aan het werk. Je komt bij een klant en hij legt alle personele problemen bij jou als adviseur neer. Als een vraagstuk te specialistisch wordt, schakel je met je collega’s van arbeidsrecht, loonbelasting of pensioen. Zo kunnen we klanten optimaal helpen met kwalitatief hoogwaardig advies. Bijkomend voordeel voor ons is dat de specialistische collega’s er op die manier ook voor zorgen dat wij up-to-date blijven in onze kennis rond wet- en regelgeving!

De kernwaarden van Newtone

Gedreven vakmanschap.

Wij ondersteunen jouw groei en ontwikkeling.

Menselijke betrokkenheid.

Wij zijn betrokken, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften.

Impactvol eigenaarschap.

Hier kun je impact maken. Op je werk en op de wereld om je heen.

Onvoorwaardelijke samenwerking.

Creëer een betere toekomst door elkaar te blijven helpen.

Werk zoals jij wilt.

Op één van onze dertien kantoren, thuis of bij de klant.
Met dertien vestigingen zijn we groter dan je misschien denkt. Werken vanuit Limburg, Brabant of de Randstad? Het kan allemaal. Onze kantoren werken vanuit één visie, maar wel met ieder zo zijn eigen, lokale cultuur. En dat blijft. Zodat jij je thuis voelt, waar je ook werkt.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?