“Newtone onderscheidt zich door de informele sfeer en door de ruimte voor ontwikkeling.”

Floortje Schroeder - Opdrachtleider Audit

“Newtone onderscheidt zich door de informele sfeer en door de ruimte voor ontwikkeling.”

Floortje Schroeder - Opdrachtleider Audit

HET VERHAAL VAN...

Floortje Schroeder

Zo ervaren onze medewerkers het werken bij Newtone
Newtone onderscheidt zich door de informele sfeer en door de ruimte voor ontwikkeling. Je krijgt goede begeleiding en een eigen mentor. Ondanks de groei van de organisatie is er voor iedereen veel ruimte om door te ontwikkelen in je eigen tempo. Zo kun je het beste uit jezelf blijven halen.
Onze auditwerkzaamheden zijn te verdelen in twee seizoenen: het seizoen waarbij we de interimcontroles doen en het eindejaarsseizoen. Tijdens de interimcontroles focussen we ons op de processen en de interne beheersing bij onze klanten. Hiervoor gaan wij met name in gesprek met onze klanten. Tijdens de eindejaarscontroles ligt onze focus op de jaarrekening en controleren we of die een getrouw beeld geeft. Wij voeren onze werkzaamheden met name uit bij klanten op locatie.

Toegevoegde waarde van multidisciplinair samenwerken

Binnen onze afdeling werken we voor veel verschillende klanten, een uiteenlopende klantenportefeuille! We hebben zowel nationale als internationale klanten die actief zijn in sectoren als vastgoed, productie en handel. Het zijn vooral familiebedrijven en mkb-bedrijven, waarbij het met name gaat om de controleplichtige ondernemingen (middelgrote/grote ondernemingen). Om deze klanten zo goed mogelijk te bedienen, werken we multidisciplinair samen, vooral met de fiscale praktijk of samenstelpraktijk. Meestal is bij onze klanten ook een fiscalist betrokken die de klant fiscale adviezen geeft. Veelal bespreken wij voorafgaand aan een controle de fiscale status en schakelen we de adviseur in als wij tegen fiscale vraagstukken aanlopen. Dat is het voordeel van onze multidisciplinaire samenwerking.
Voor klanten bij wie ik jaarrekeningcontroles uitvoer, beoordeel ik het duurzaamheidsverslag. Dit lijkt wat meer op de jaarrekeningcontrole of de beoordeling van de jaarrekening, afhankelijk van de zekerheid die wordt verstrekt. Daarbij is het belangrijk dat wij ervoor zorgen dat de rapportage een juist en volledig beeld geeft van de onderneming en dat de rapportage betrouwbaar is. Met de CSRD-richtlijnen zorgen we ervoor dat rapportages vergelijkbaar worden en dat ze (minimaal) rapporteren over de belangrijkste zaken, bijvoorbeeld op basis van de branche waarin de onderneming actief is.

Gemoedelijk en informeel

Binnen de audit hangt een gemoedelijke en informele sfeer. Naar mijn mening hebben we de juiste verhouding tussen gezelligheid en hard werken. Daarnaast is samenwerken bij ons zeer belangrijk. Ons team voelt als ‘één team, één taak’. Ook is er veel ruimte voor begeleiding en persoonlijke ontwikkeling en staat elk teamlid klaar om elkaar te helpen. Ik zou de sfeer omschrijven als informeel, gezellig en collegiaal. Ook ‘respect’ en ‘samen’ horen daarbij als kernwoorden. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd. Bij ons geldt: hoe meer uitjes, hoe beter!

De kernwaarden van Newtone

Gedreven vakmanschap

Wij ondersteunen jouw groei en ontwikkeling.

Menselijke betrokkenheid

Wij zijn betrokken, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften.

Impactvol eigenaarschap

Hier kun je impact maken. Op je werk en op de wereld om je heen.

Onvoorwaardelijke samenwerking.

Creëer een betere toekomst door elkaar te blijven helpen.

Werk zoals jij wilt.

Op één van onze dertien kantoren, thuis of bij de klant.
Met dertien vestigingen zijn we groter dan je misschien denkt. Werken vanuit Limburg, Brabant of de Randstad? Het kan allemaal. Onze kantoren werken vanuit één visie, maar wel met ieder zo zijn eigen, lokale cultuur. En dat blijft. Zodat jij je thuis voelt, waar je ook werkt.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?